×

Over De Heerlykheit

Welkom bij De Heerlykheit, de praktijk van Henk van den Berg.

Mijn praktijk heet De Heerlykheit, naar de gebiedjes die vroeger op de kaarten stonden, bijvoorbeeld De Heerlykheid Bronkhorst, - Borculo of - Bredevoort. Ik geef graag ook mijn eigenwijze draai aan de traditie, vandaar de eigenzinnige spelling. De Heerlykheit staat open voor iedereen die op weg wil in het mooie landschap van de spiritualiteit en daarbij de gebaande paden durft te verlaten. De Heerlykheit is er voor individuen en groepen, biedt zelf een programma, maar levert ook maatwerk op vraag.

Als geestelijk verzorger (dat is de gebruikelijke term, maar ik zeg liever specialist zingeving en levensvragen) ben ik stevig geworteld in de christelijke traditie, maar geen onderdeel van de traditionele kerk. Voor mij is de kern van de christelijke traditie de agapè, de liefde. Spiritualiteit is voor mij het duurzame proces van transformatie waarbij je steeds meer samenvalt met wat jou Heilig is. Ik put uit de rijke bronnen van de oosterse en westerse spiritualiteit en mystiek. De ervaring leert dat aan deze bronnen velen zich kunnen laven.

Ik ben geboren in 1959. Ik startte mijn carrière ooit in de IT. Naast software-ontwikkeling lag mijn expertise op het gebied van proces- en organisatieontwikkeling. Ik heb naast mijn werk altijd theologie gestudeerd in Kampen, Amsterdam, Utrecht en Leiden. In 2001 behaalde ik mijn doctoraal en studeerde ik ook af aan het Remonstrants Seminarie in Leiden. Tussen 2001 en 2018 heb ik als Remonstrants predikant op verschillende plekken in Nederland gewerkt. Vanaf 2010 heb ik als geestelijk verzorger in twee ziekenhuizen gewerkt en ben ik actief in mijn eigen praktijk. Daarnaast organiseer ik themabijeenkomsten op het gebied van zorg & zingeving, kunst & spiritualiteit en levenskunst & levensvragen. Ik geef lezingen en begeleid seminars en retraites.

Wilt u meer informatie?

Vul dan het onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

2172

Contact

De Heerlykheit
Ruurloseweg 107a
7251 LD  Vorden (Kranenburg)

06 12900469
henk@deheerlykheit.nl