×

Suïcide

Gedachten aan zelfdoding kunnen heel confronterend en ontwrichtend zijn. Je kunt vaak bij jezelf een oplopende druk ervaren. Eerst zijn het nog gedachten die af en toe de kop opsteken. Dan worden de gedachten aan zelfdoding heel concreet en obsessief. Je gaat fantaseren over hoe je het zou kunnen uitvoeren. Dan merk je bij jezelf dat je doelbewust gaat plannen en voorbereidingen gaat treffen. Al die tijd zou je graag eens met iemand praten, maar veel mensen (ook hulpverleners) vinden het letterlijk doodeng om met je aan de slag te gaan. Er zijn mensen die zelfdoding een zonde tegen God vinden. Anderen beschouwen het als een psychiatrische afwijking (wie na een mislukte poging in het ziekenhis terecht komt krijgt meteen een psychiater aan het bed). Kortom, er is vaak een snoeihard oordeel.

Vanuit deze ervaring bied ik ruimte om zonder oordeel over jouw zelfdodingsgedachten te spreken. Ik help je vanuit empathie en ik help je bij het ontrafelen van alle wirwar in je hoofd die tot zelfmoordfantasiën kunnen voeren.

Wanneer kun je bij terecht? Als je geen raad weet met jouw gedachten aan zelfdoding en niet onder psychiatrische behandeling bent. Het eerste (gratis) gesprek is oriënterend, waarna we een besluit nemen om verder te spreken of niet.

"Ik ben ervan overtuigd dat niemand zich ooit het leven heeft benomen, terwijl hij het nog de moeite waard vond." (David Hume). Ik nodig je uit samen mij te kijken of het leven nog de moeite waard is, of niet. Klik op contact.

Wilt u meer informatie?

Vul dan het onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

De Heerlykheit
Ruurloseweg 103
7251 LD  Vorden

06 12900469
henk@deheerlykheit.nl