×

Suïcide

Gedachten aan zelfdoding kunnen heel confronterend en ontwrichtend zijn. Je kunt vaak bij jezelf een oplopende druk ervaren. Eerst zijn het nog gedachten aan zelfdoding die af en toe de kop opsteken. Dan worden de gedachten aan zelfdoding (of suïcidale gedachten) heel concreet en obsessief. Je gaat fantaseren over hoe je je suïcide zou kunnen uitvoeren. Dan merk je bij jezelf dat je doelbewust gaat plannen en voorbereidingen gaat treffen. Tussen de eerste gedachten en de concrete planning heb je de mogelijkheid om eens met iemand over jouw gedachten en fantasiën te praten. Maar veel mensen (ook hulpverleners) vinden het letterlijk doodeng om met je aan de slag te gaan. Er zijn mensen die zelfdoding veroordelen. Anderen beschouwen het als een psychiatrische afwijking (wie na een mislukte poging in het ziekenhuis terecht komt krijgt meteen een psychiater aan het bed). Kortom, er is vaak een snoeihard oordeel.

Mijn benadering is anders. Ik bied ruimte om zonder oordeel over jouw zelfdodingsgedachten te spreken. Ik help je vanuit empathie en ik help je bij het ontrafelen van alle wirwar in je hoofd die tot zelfmoordfantasiën kunnen voeren. Ik help niet bij het uitvoeren van suïcide, wel bij het vasthouden van de hoop op een andere toekomst.

"Je hoeft niet uit hét leven te stappen om uit dít leven te stappen."

Wanneer kan je bij mij terecht? Als je je geen raad weet met jouw gedachten aan zelfdoding en hiervoor (nog) niet onder psychiatrische behandeling bent. Het eerste (gratis) gesprek is oriënterend, waarna we een besluit nemen om verder te spreken of niet.

"Ik ben ervan overtuigd dat niemand zich ooit het leven heeft benomen, terwijl hij het nog de moeite waard vond." (David Hume). Ik nodig je uit samen mij te kijken of het leven nog de moeite waard is, of niet. Klik op contact als je meer informatie wilt of als je afspraak wilt maken.

Wilt u meer informatie?

Vul dan het onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

3692

Contact

De Heerlykheit
Ruurloseweg 107a
7251 LD  Vorden (Kranenburg)

06 12900469
henk@deheerlykheit.nl