×

Levensvragen

Veel mensen lopen rond met levensvragen, maar er zijn nauwelijks plekken waar deze vragen kunnen worden besproken. In de zorg worden mensen al snel doorverwezen naar een maatschappelijk werker of psycholoog. Maar levensvragen zijn geen problemen die opgelost moeten worden of ziekteverschijnselen die om een therapie vragen. Het zijn de vragen die vaak onbewust sluimeren en aan de oppervlakte komen als het leven een grillige wending neemt.

Met welke levensvragen kunnen wij rondlopen?

Vragen over identiteit, wie ben ik eigenlijk? Ik heb een pad gekozen in mijn leven, maar ik had net zo goed iets anders kunnen kiezen. Hoe weet ik nu wie ik ben?

Vragen rond relaties. Blijf ik alleen of wil ik met iemand mijn leven delen. Willen wij kinderen en als wij zelf geen kinderen kunnen krijgen willen we dan kinderen op een andere manier onder onze hoede nemen?

Vragen rond gezondheid en kwetsbaarheid. Hoe ver ga ik met de behandelmogelijkheden die er zijn. Wat is kwaliteit van leven?

Vragen rond verlies. Hoe ga ik verder nu mijn dierbare gestorven is? Rouwen, hoe doe ik dat?

Vragen rond religie en spiritualiteit. Hoe geef ik vorm aan mijn verlangen naar verbinding met iets dat groter is dan mijzelf?

Dan vragen rond zingeving en betekenis. Wat is de zin van mijn leven? Als ik geen zinvol leven meer leidt, kan ik dan dood?

Vragen rond de eindigheid van het leven. Hoe wil ik mijn leven afronden? Hoe doe je dat doodgaan? Is er misschien toch iets na de dood?

Aandacht voor levensvragen is ruimte maken voor zingeving. Dat is de basisgedachte onder mijn manier van begeleiden

Stap over de drempel en klik op contact.

Wilt u meer informatie?

Vul dan het onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

2008

Contact

De Heerlykheit
Ruurloseweg 107a
7251 LD  Vorden (Kranenburg)

06 12900469
henk@deheerlykheit.nl